• darkblurbg
  Een kleinschalig bureau met ruime ervaring!
 • darkblurbg
  Training in tijden van Corona? Samen bepalen we de passende oplossing; Online of Face to face;

Psychische klachten en (dreigend) uitval van werk

 

Psychische klachten

Het hebben van psychische klachten is de meest voorkomende oorzaak van langdurig ziekteverzuim. Veel voorkomende klachten zijn angst, spanning en somberheid. De oorzaken zijn legio en kunnen zowel privé als werk- gerelateerd zijn. Vroeg of laat zal dit van invloed zijn op de inzetbaarheid van de medewerker. We zien vaak dat medewerkers hun werk minder goed kunnen doen en dat het risico op uitval wordt vergroot.

 

Voorbeeldvraagstukken

 • Heftige levensgebeurtenissen; verlies, ziekte, scheiding of bedrijfsongevallen.
 • Mentale uitdagingen; neiging tot depressieve gevoelens, perfectionisme, piekeren, doemdenken etc.
 • Zelfvertrouwen; denk hierbij aan assertiviteit, zelfcompassie, altijd rekening houden met anderen, controle loslaten & durven vertrouwen op jezelf
 • Emoties onderzoeken; zoals bijvoorbeeld het omgaan met emoties en belemmerende patronen onderzoeken
 • Stress; denk hierbij aan een goede balans werk-privé leren ervaren, omgaan met werkdruk, stress klachten reduceren, omgaan reorganisatie stress
 • Communicatie: leren helder te communiceren, feedback durven en leren geven, in contact blijven met anderen en eerlijker durven zijn.

 

Begeleiding

Onze begeleiding bij psychische klachten bestaat gemiddeld uit zes gesprekken van 1,5 uur. Wij streven ernaar een kennismaking binnen een week in te plannen. Het eerste gesprek heeft als doel goed in beeld te krijgen wat de vraagstelling is. Daarnaast kan de medewerker gaan ervaren of hij de juiste klik voelt met de coach/therapeut en naar aanleiding daarvan beslissen of hij het traject aan wil gaan. 

Begeleiding bij psychische klachten kan zinvol zijn als iemand vastloopt of niet optimaal kan functioneren doordat hij of zij niet goed in zijn vel zit. Oog hebben voor het (psychisch) welzijn van medewerkers is naar ons idee van uiterst belang. Niet alleen vanuit goed werkgeverschap, maar ook om (nog!) verder ziekteverzuim te voorkomen.

 

Heb je vragen of wil je advies? Je kunt ons bereiken via 0641712809 of info@asselbergsenbaks.nl.

Of vul direct ons contactformulier in.