• darkblurbg
  Een kleinschalig bureau met ruime ervaring!
 • darkblurbg
  Training in tijden van Corona? Samen bepalen we de passende oplossing; Online of Face to face;

De neuzen dezelfde kant op!

Samenwerken naar ieders tevredenheid; Makkelijker gezegd dan gedaan. De ervaring leert ons dat een prettige en effectieve samenwerking binnen een team niet altijd van de grond wil komen. Onenigheid en (zinloze) discussies liggen op de loer. Aanleidingen hiervoor zijn vaak niet moeilijk aan te wijzen; reorganisaties, werkverdeling, oud zeer, roosterperikelen, botsende karakters, etc.

In onze teamtrajecten ligt de focus niet alleen op het ‘kunnen samenwerken’ (communicatievaardigheden) maar ook op het 'willen samenwerken'. Vaardigheden als feedback geven, luisteren en aansluiting maken zijn essentiële vaardigheden wanneer je met elkaar samenwerkt. Echter, medewerkers kunnen nog zo communicatief vaardig zijn... wanneer men eigenlijk 'niet wil' samenwerken zal deze hobbel eerst weggenomen moeten worden.

Onze maatwerk teamtrajecten zetten teams en individuen weer op het juiste spoor op weg naar een professionele en prettige samenwerking. Afhankelijk van de teamsituatie gaan we aan de slag met het 'willen samenwerken'; 'eigen regie en verantwoordelijkheid' & 'hoe staan we tot elkaar?' en het 'kunnen samenwerken'; 'denkstijlen', 'feedback', 'spelen met conflicten'. Daarbij is ons uitgangspunt dat er vijf algemene 'teamfrustraties' zijn die in meer of mindere mate ten grondslag liggen aan het niet volledig naar wens functioneren van een team. 

 

De vijf teamfrustraties

 

Teamsamenwerking

Enkele voorbeelden van door ons uitgevoerde teamtrajecten:

 • Gemeente (middelgroot) in Noord-Brabant: Samengevoegde gemeente na herindeling. Alle medewerkers binnen de organisatie en per team hebben een programma doorlopen genaamd 'Goede Regie'. Per team gedeeltelijk een maatwerkprogramma en een gedeelte organisatiebreed. Gericht op eigen regie pakken door medewerkers. Waar heb je zelf en als team wel en geen invloed op en hoe willen we samenwerken met elkaar? Daarnaast concrete communicatievaardigheden getraind m.b.t. samenwerking (o.a. feedback & communicatiestijlen).
 • Zorginstelling Midden-Nederland: Samenwerking tussen en binnen drie teams liep niet goed. Focus op slechte samenwerking komen te liggen i.p.v. op werkzaamheden. Driedaagse trainingstraject uitgevoerd met veel interactie en ruimte voor problemen op tafel te leggen. Vervolgens de stap naar 'hoe dan wel' gemaakt en de neuzen dezelfde kant op gekregen. Tevens concrete training communicatievaardigheden om toe te passen in de praktijk.  
 • MKB-bedrijf zakelijke dienstverlening / consultancy Noord-Brabant: Teamtraject met het Management Team (MT) doorlopen. De wens van MT-leden was om elkaar beter te leren kennen en beter in te kunnen spelen op elkaars talenten. Traject bestond uit individuele sessies a.d.h.v. Talenten-Motivatieanalyse (TMA) en teamsessie waarin elkaars talenten en valkuilen op tafel kwamen. Concrete brug naar de dagelijkse praktijk gemaakt. 

 

Maatwerk betekent voor ons:

 • Meedenken met onze opdrachtgever en met relevante ideeën komen
 • Directe lijnen met elkaar en snel kunnen schakelen
 • Trainingen toegespitst op de daadwerkelijke situaties van een team
 • Toepasbare trainingen met volop interactie

 

Heb je vragen of wil je advies? Je kunt ons bereiken via

 0641712809 of info@asselbergsenbaks.nl.

Of vul direct ons contactformulier in.