• darkblurbg
  Een kleinschalig bureau met ruime ervaring!
 • darkblurbg
  Training in tijden van Corona? Samen bepalen we de passende oplossing; Online of Face to face;

Vanuit sterke verbinding naar daadwerkelijke gedragsverandering!

Train de trainer:

Hoe hou ik mijn groep geboeid van begin tot eind in mijn training? Hoe zorg ik ervoor dat ik meer reacties uit de groep krijg? Hoe voorkom ik dat mijn training saai wordt? Dit soort vragen horen wij vaak!

Een goede training geven vergt heel wat van een trainer. Voorbereiding, boeiende oefeningen, houding, interactie creëren, de rode draad behouden; Allemaal onderwerpen die met training en oefening steeds makkelijker gaan. Wij geloven dat, vaak onafhankelijk van het onderwerp, een training valt of staat met de verbinding met de groep. Deelnemers moeten bereid zijn om van de trainer te willen leren. Dat vereist oprechte verbinding en vertrouwen! Daarnaast hechten wij veel waarde aan het daadwerkelijke nut van een training voor de deelnemers. Wat kunnen ze ermee en wat gaan ze er daadwerkelijk mee doen?

Tijdens onze trainingen train de trainer leren wij trainers, naast continue tips & tricks, te leren spelen met de groepsdynamiek, een boeiend programma te bouwen, het kunnen ombuigen van weerstanden en om met vertrouwen voor een groep kunnen staan.  

 

Enkele voorbeelden van door ons uitgevoerde trainingen:

 • Producent windmolens / 3 - daagse training & intervisie: Ervaren vakinhoudelijke techneuten die intern trainingen verzorgen. Vanuit een wat langdradige puur vakinhoudelijke presentatie komen tot een boeiende energieke en interactieve training. Samen training opnieuw vormgegeven en vervolgens de techneuten getraind op alle facetten van het trainersvak.
 • IT bedrijf softwareontwikkeling / 2 - daagse training: Groep ervaren software-engineers. De ontwikkelaars geven zowel intern als extern training over de betreffende software. Getraind op hoe sta je voor de groep, interactie creëren, weerstanden ombuigen en een grote hoeveelheid inhoud behapbaar maken voor deelnemers.

 

Onderwerpen die vaak terugkomen in onze maatwerk trainingen trainersvaardigheden:

Train de trainer

 

 

Ervaring en vakkennis maakt nog geen goede coach!

Interne coachingsvaardigheden:

Persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers binnen organisaties is tegenwoordig een logisch gegeven. Organisaties zetten verschillende middelen in om medewerkers ontwikkelmogelijkheden te bieden waar zowel de organisatie als de medewerker beter van wordt.

Coaching door (interne) buddy's of coaches is een van deze middelen. Ervaren medewerkers worden ingezet om startende of minder ervaren collega's te coachen en verder te helpen. Coach of buddy zijn vergt naast  ervaring en vakkennis echter ook kennis en vaardigheden op het gebied van coaching. 

In onze trainingen coachingsvaardigheden leren wij (interne) coaches en buddy's hoe zij de rol van coach op een effectieve manier kunnen inzetten. Hoe hou je de verantwoordelijkheid bij je coachee? Welke interventies kun je doen en wanneer? Hoe geef je een traject vorm en stel je doelen? De training legt een stevige basis om als coach of buddy aan de slag te gaan. 

 

Enkele voorbeelden van door ons uitgevoerde trainingen:

 • IT / Consultancy bedrijf / 2 - daagse training: Binnen de organisatie is er een groep ervaren medewerkers als buddy voor minder ervaren collega's samengesteld. Deze groep hebben we getraind op met name de sof skills als buddy. Daarnaast hebben we samen een format voor buddytrajecten opgesteld. 
 • Verzekeraar / 3 - daagse training: Interne coaches getraind op alle basisvaardigheden van het coachingsvak. Verschillende interventievormen behandeld en ingetraind. 

 

Onderwerpen die vaak terugkomen in onze maatwerk trainingen coachingsvaardigheden:

Coachingsvaardigheden

 

 

Maatwerk betekent voor ons:

 • Meedenken met onze opdrachtgever en met relevante ideeën komen
 • Directe lijnen met elkaar en snel kunnen schakelen
 • Trainingen toegespitst op de daadwerkelijke situaties van de deelnemers
 • Toepasbare trainingen met volop interactie

 

Heb je vragen of wil je advies? Je kunt ons bereiken via 0641712809 of info@asselbergsenbaks.nl.

Of vul direct ons contactformulier in.