• darkblurbg
  Een kleinschalig bureau met ruime ervaring!
 • darkblurbg
  Training in tijden van Corona? Samen bepalen we de passende oplossing; Online of Face to face;

Meer grip en regie bij (dreigend) ziekteverzuim

Iedere organisatie heeft in meer of mindere mate te maken met ziekteverzuim. Onze ervaring is dat het zoeken naar een effectieve, professionele omgang met verzuim uitdaging geeft. Het is lastig de balans te bewaken tussen organisatiebelang en de menselijke maat richting medewerker. 

Een effectieve en professionele omgang met verzuim vereist 'sturen op gedrag'. Mensen in beweging krijgen is een vak en reikt vele malen verder dan tips en adviezen geven. Onze ervaring is dat vele professionals die als doel hebben "de medewerker in beweging  brengen", hierin goede resultaten boeken, maar in bepaalde trajecten toch vastlopen. Simpelweg omdat gedrag en gewoontes nou eenmaal moeilijk te doorbreken zijn. 

Onze gespecialiseerde gesprekstechniekentraining verzuimbegeleiding en preventie is bedoeld voor professionals die werken in een setting waarbij zowel menselijkheid als zakelijkheid  hoog in het vaandel staan. Je kunt hierbij denken aan: bedrijfsartsen, arbeidspsychologen, (vitaliteit)coaches, teammanagers, adviseurs inzetbaarheid, HR-medewerkers, casemanagers etc. In een programma op maat nemen wij hen stap voor stap mee om verschillende type verzuimgesprekken te perfectioneren en maximale resultaten te boeken.

 

Enkele voorbeelden van door ons uitgevoerde trainingen:

 • Uitgeverij / 2 - daagse training: HR-afdeling getraind op omgaan met verzuim richting medewerkers; nadruk op gesprekstechnieken, tevens een deel wetgeving poortwachter en overige zaken.
 • Scholengroep West-Nederland/ 4 - daagse training: Groep schoolleiders/leidinggevenden, uitgebreide en verdiepende training over effectieve omgang met verzuim. Alle aspecten die hierbij komen kijken aan bod laten komen.

 

Maatwerk betekent voor ons:

 • Meedenken met onze opdrachtgever en met relevante ideeën komen
 • Directe lijnen met elkaar en snel kunnen schakelen
 • Trainingen toegespitst op de daadwerkelijke situaties van de deelnemers
 • Toepasbare trainingen met volop interactie

 

Onderwerpen die vaak terugkomen in onze maatwerk trainingen verzuimbegeleiding en preventie:

 

Heb je vragen of wil je advies? Je kunt ons bereiken via

 0641712809 of info@asselbergsenbaks.nl.

Of vul direct ons contactformulier in.